loading...

Trostruki užitak

 Sastojci:
kora

    6 belanaca
    10 kašika šećera
    15 kašika oraha
    3 kašike brašna
    2 kašike prezli
    1 prašak za pecivo


fil

    6 žumanaca
    6 kašika šećera
    2 pudinga od vanile
    2 kašike brašna
    100 gr. Milka čokolade
    8 dcl. mleka
    oko 200 gr. petit keksa



Priprema:

Belanca i šećer umutiti u čvrst sneg, lagano umešati orahe, brašno, prezle i prašak za pecivo.

Peči u podmazanoj i brašnom posutoj tepsiji na 180 stepeni oko 15-20

Žumanca, puding, brašno i šećer umutiti u glatku smesu sa malo mleka.

Ostalo mleko staviti da prokuva, zakuvati puding i u toplo dodati čokoladu.

Preko pečene kore staviti pola toplog fila, keks namočen u mleku, ostatak fila i posuti orasima.


izvor : http://domaci-recepti.blogspot.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar