Sastojci:
Za testo
-170gr omekšalog putera
-220gr krem sira
-250gr brašna
-1/4 kašičice soli
Za fil
-100gr mlevenih oraha
-3 kašike otopljenog putera
-50gr šećera
-1 kašičica cimeta
-170gr sitno seckane čokolade
-3 kašike meda
Za premazivanje
-1 žumance
-1 kašika vode
Priprema:
Zamesiti testo od navedenih sastojaka i ostaviti ga u frižideru na minimum 5 sati.
Ohlađeno testo podeliti na pola.
Jedan deo razvući u podmazan pleh 20×30cm, staviti fil, pa poklopiti drugim delom testa.
Za fil pomešati čokoladu, orahe, cimet,šećer, med i otopljeni puter.
Premazati gornju koru žumancetom umućenim sa vodom i posuti krupnim šećerom.
Peći na 200C da blago porumeni.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar