Sastojci:
-700 gr šećera
-2 dl vode
-3 želatina
-1 bočica ekstrakta od banane
-1 list oblatne
-100 gr čokolade
-2-3 kašike ulja
Priprema:
U veću posudu staviti 3 želatina i 1dl vode i ostaviti da želatin nabubri.
U šerpu sipati šećer i 2 dl vode, kuhati oko 5 minuta, zatim ostaviti da se malo ohladi.
Nabubreo želatin malo izmješati mikserom pa mu dodati prohlađen šećer i nastaviti mutiti 5-7 minuta da se masa počne stezati.
Tome dodati ekstrakt od banane.
U odgovarajuću tepsiju staviti 1 list oblatne i na nju istresti masu od želatina, poravnati je i ostaviti da se hladi.
Čokoladu istopiti sa uljem pa je preliti preko kolača.
Sjeći na duže štanglice
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar