loading...

Kolač od maka i jabuka

 Za manje povjerljive nudimo izlaz – mak zamijenite orasima. Ali, moramo samo reći, mak je taj koji uz jabuke i čokoladu čini kolač božanstvenim.
Sastojci

    3 jaja
    100 g grama šećera
    1 vrećica vanilin šećera
    100 grama pšeničnog oštrog brašna tip 400
    1 vrećica praška za pecivo
    40 grama pšenične krupice
    100 grama maka
    100 ml ulja
    2 naribane jabuke (400 grama)
    3 kašike mlijeka.

Za čokoladnu glazuru:


    40 grama maslaca
    100 grama čokolade

Priprema
Jaja pjenasto izmiješajte sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, pšeničnu krupicu, mak koji ste prethodno samljeli, ulje, jabuke, mlijeko i sve zajedno dobro izmiješajte. Pripremljenu smjesu izlijte u namašćenu i pobrašnjenu tepsiju (20×30 cm). Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 30 minuta.
Na laganoj vatri rastopite maslac. Maslac maknite s vatre i umiješajte natrganu čokoladu. Pripremljenu glazuru prelijte preko ohlađenog kolača.
Kolač poslužite narezan na kocke. Mak možete zamijeniti orasima.
Izvor: Coolinarika
Podijelite sa prijateljima:

Related Posts:

Nema komentara:

Objavi komentar