loading...
Keks rolada/rolat od keksa
Sastojci
350 gr keksa (albert/ginger) bez fila, okruglog oblika
500 ml slatke pavlake
150 gr krem sira
extrakt vanilije, par kapi
kasicica putera
malo mlijeka
50 gr cokolade za kuhanje
zlatni i zeleni kivi
Priprema
1.
Krema je ista kao u ovom receptu
2.
Oblozite kalup za srneca ledja plastificiranom folijom. Keks slazite uspravno , namazite kremom, preklopite drugim i tako naizmjenicno pet puta. Prenesite ih u kalup. Postupak ponavljajte sve dok ne utrosite materijal.
3.
Plasticnom folijom zamotajte roladu i ostavite da stoji jedan satak.
Ako ste koristili tanki gigner keks , rolada ce biti spremna za veoma kratko vrijeme. Ako je kojim slucajem koristen albert keks, trebace mu nesto vise vremena da povuce vlagu iz kreme.
4.
Prevrnite roladu na tacnu.
5.
Rastopite cokoladu, dodajte kasicicu putera i par kapi mlijeka a potom istresite u kesu kojoj ste odrezali vrh. Isarajte roladu .
6.
Rolada se reze dijagonalno/koso/ te se stice dojam da su keksi jako debeli. Veoma interesantno i lijepo a po malo i zagonetno
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar