loading...

Dugačka torta

Sastojci:

BISKVIT
  
-8 bjelanjaka  
-10 dkg šećera u prahu  
-20 dkg prženih lješnjaka ili oraha  
-2 žlice mljevenog keksa ili mrvica /prezli/
   
FIL
  
-8 žumanjka  
-15 dkg šećera u prahu  
-3 žlice mlijeka  
-20 dkg margarina  
-7,5 dkg tamne čokolade  
-7.5 dkg bijele čokolade / može i ne mora po želji /  
-1 vanilin šećer
 
GLAZURA
  
-7.5 dkg tamne čokolade  
-3 dkg margarina   
-ulje

Priprema:

Bjelanjke dobro izradite  u čvrsti snijeg sa šećerom u prahu.

Lagano umiješajte mljevene lješnjake pomješane sa mljevenim keksom ili mrvicama.

Stavite peći na 180 C 15 minuta dok porumeni i odvoji se od ruba tepsije, najbolje isprobajte čačkalicom.

Ohladite biskvit i prerežite ga na 3 jednaka dijela.

Žumanjke, šečer i mlijeko izmješajte i lupajte na pari da se zgusne.

Ohladite, dodajte izrađeni margarin.

Smjesu podijelite u dva dijela.

U jedan dio stavite otopljenu tamnu čokoladu, a u drugi bijelu / po receptu se ne stavlja, ja sam stavila i fino je /

Redoslijed filanja je da na prvu koru stavite žuti fil, na drugu tamni, treću koru premažite ostatkom tamnog fila.

Ukrasite je čokoladnom glazurom ili po Vašoj želji i inspiraciji.

Dobar tek !

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Related Posts:

Nema komentara:

Objavi komentar