loading...

Carski presnac

Sastojci:

Za 2 carska puža:
  
-1 pakiranje (500 g) lisnatog tijesta (Podravka)
 
Za nadjev:
  
-150 g mljevenih oraha  
-150 g mljevenih badema  
-50 g mljevenih (integralnih) keksa  
-50 g šećera  
-50 g čokolade u prahu  
-1 žličica cimeta u prahu  
-prstohvat klinčića u prahu  
-prstohvat muškatnog oraščića u prahu  
-prstohvat soli  
-50 g grožđica  
-50 g suhih marelica  
-50 ml prošeka  
-50 ml soka od svježe iscijeđene naranče  
-50 g marmelade od marelica  
-1 žlica ruma
 
I još:
  
-šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Pomiješajte mljevene orahe, bademe i kekse sa šećerom, čokoladom u prahu i začinima pa dodajte grožđice i suhe marelice narezane na ploškice.

U manjoj posudi zakuhajte prošek i sok svježe iscijeđene naranče s marmeladom od marelica i rumom, prelijte preko prethodno pripremljene mješavine pa sve dobro izmiješajte.

Na pobrašnjenoj radnoj podlozi izvaljajte odmrznuto lisnato tijesto na veličinu (22 x 32 cm) x 2, pa po dužoj strani rasporedite nadjev.

Zarolajte u savijaču sa spojem okrenutim prema dolje, zatvorite krajeve, a zatim nježno smotajte u oblik polu puža.

Na nekoliko mjesta izbockajte ga čačkalicom.

Pecite na limu obloženom papirom za pečenje u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C na drugoj razini od dolje oko 35 minuta dok ne poprimi zlatno-smeđu boju.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar