Sastojci:
Za 2 carska puža:
-1 pakiranje (500 g) lisnatog tijesta (Podravka)
Za nadjev:
-150 g mljevenih oraha
-150 g mljevenih badema
-50 g mljevenih (integralnih) keksa
-50 g šećera
-50 g čokolade u prahu
-1 žličica cimeta u prahu
-prstohvat klinčića u prahu
-prstohvat muškatnog oraščića u prahu
-prstohvat soli
-50 g grožđica
-50 g suhih marelica
-50 ml prošeka
-50 ml soka od svježe iscijeđene naranče
-50 g marmelade od marelica
-1 žlica ruma
I još:
-šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Pomiješajte mljevene orahe, bademe i kekse sa šećerom, čokoladom u prahu i začinima pa dodajte grožđice i suhe marelice narezane na ploškice.
U manjoj posudi zakuhajte prošek i sok svježe iscijeđene naranče s marmeladom od marelica i rumom, prelijte preko prethodno pripremljene mješavine pa sve dobro izmiješajte.
Na pobrašnjenoj radnoj podlozi izvaljajte odmrznuto lisnato tijesto na veličinu (22 x 32 cm) x 2, pa po dužoj strani rasporedite nadjev.
Zarolajte u savijaču sa spojem okrenutim prema dolje, zatvorite krajeve, a zatim nježno smotajte u oblik polu puža.
Na nekoliko mjesta izbockajte ga čačkalicom.
Pecite na limu obloženom papirom za pečenje u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C na drugoj razini od dolje oko 35 minuta dok ne poprimi zlatno-smeđu boju.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar