loading...

Bečka čokoladna torta

Sastojci:

Kora
  
-6 jaja  
-6 štangli čokolade za kuvanje  
-6 kašika prah šećera
 
Krem
  
-5 žumanaca  
-300 gr čokolade  
-2 kašike kakao  
-1 dl vruće vode  
-5 dl slatke pavlake

Priprema:

Umutiti žumanca sa prah šećerom.

Dodati istopljenu čokoladu.

Umešati pažljivo čvrst sneg od belanaca.

Pećnicu zagrejati na 175 C i peći 10 min.

Zatim smanjiti na 75 C i peći još 20 min.

Peći u plehu stednje veličine.

Na pari skuvati krem od žumanaca,čokolade, vode i kakaa.

U prohlađeno dodati umućenu pavlaku.

Krem rasporediti preko kore i posuti krupno rendanom čokoladom.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar