Sastojci:
Kora
-6 jaja
-6 štangli čokolade za kuvanje
-6 kašika prah šećera
Krem
-5 žumanaca
-300 gr čokolade
-2 kašike kakao
-1 dl vruće vode
-5 dl slatke pavlake
Priprema:
Umutiti žumanca sa prah šećerom.
Dodati istopljenu čokoladu.
Umešati pažljivo čvrst sneg od belanaca.
Pećnicu zagrejati na 175 C i peći 10 min.
Zatim smanjiti na 75 C i peći još 20 min.
Peći u plehu stednje veličine.
Na pari skuvati krem od žumanaca,čokolade, vode i kakaa.
U prohlađeno dodati umućenu pavlaku.
Krem rasporediti preko kore i posuti krupno rendanom čokoladom.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar