loading...

Krem kocke



Tijesto:

    10 bjelanjaka
    28 dag šećera
    28 dag oraha
    2 žlice kakaa
    2 žlice brašna



Žuta krema:

    4 dl mlijeka
    20 dag šećera
    6 žlica brašna
    6 žumanjaka
    25 dag margarina


Crna krema:

    4 žumanjka
    2 jaja
    25 dag šećera u prahu
    8 dag čokolade
    25 dag margarina


Priprema:

Bjelanjke istuci u čvrst snijeg, postupno dodati šećer, mljevene orahe, kakao i brašno. Ispeći u namaštenom i pobrašnjenom limu.

Priprema: 

Mlijeko i šećer skuhati s brašnom i žumanjcima. U ohladenu kremu dodati pjenasto izraden margarin
.
Priprema:

Zumanjke, jaja i mljeveni šećer skuhati na pari. Kad se zgusne dodati čokoladu i u ohladeno pjenasto izrađen margarin.

Glazura:

    15 dag čokolade
    10 dag margarina
    2 žlice male  ulja


Priprema:

Čokoladu i margarin rastopiti na pari i dodati ulje radi sjaja.

Postupak:

Pečeni biskvit prvo premazat crnom kremom, pa žutom i ukrasiti čokoladnom glazurom.
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar