loading...
Krem kocke
Tijesto:
10 bjelanjaka
28 dag šećera
28 dag oraha
2 žlice kakaa
2 žlice brašna
Žuta krema:
4 dl mlijeka
20 dag šećera
6 žlica brašna
6 žumanjaka
25 dag margarina
Crna krema:
4 žumanjka
2 jaja
25 dag šećera u prahu
8 dag čokolade
25 dag margarina
Priprema:
Bjelanjke istuci u čvrst snijeg, postupno dodati šećer, mljevene orahe, kakao i brašno. Ispeći u namaštenom i pobrašnjenom limu.
Priprema:
Mlijeko i šećer skuhati s brašnom i žumanjcima. U ohladenu kremu dodati pjenasto izraden margarin
.
Priprema:
Zumanjke, jaja i mljeveni šećer skuhati na pari. Kad se zgusne dodati čokoladu i u ohladeno pjenasto izrađen margarin.
Glazura:
15 dag čokolade
10 dag margarina
2 žlice male ulja
Priprema:
Čokoladu i margarin rastopiti na pari i dodati ulje radi sjaja.
Postupak:
Pečeni biskvit prvo premazat crnom kremom, pa žutom i ukrasiti čokoladnom glazurom.
Nema komentara:
Objavi komentar