Sastojci
• BISKVIT
• 2 komjaja
• 220 mlšećera
• 110 mlulja
• 450 gbrašna
• 1pp
• 1v. šečer
• 220 mlmlijeka
• kakaa
KREMA
• 450 mlmlijeka
• 2vanilija pudinga
• 5 žlicašećera
• 500 gsvježeg sira
• 250 gmasla
• rum po želji
• 2 komkiselo vrhnje
• 200 gčokolade za kuhanje
Priprema:
1. Pomiješati brašno sa pp.
Izmiksati jaja i šećere dodati mlijeko i ulje ,te ručno umiješati brašno sa pp.
2. Škroavadu obložiti sa papirom za pečenje, te izliti polovicu tijesta, ja sam to napravila odokativno , jer zbilja nije potrebno precizno odrediti polovicu.
Zatim u ostatak tijesta umiješati 1 žlicu kakaa.(kakao sam izradila u dvije žlice mlijeka da ne ostanu grudice). Tamno tijesto žlicom rasporediti po svjetlom tijestu.
Peći 25-30 min na 175°
3. U 300 ml mlijeka otopite šećer, te zakuhajte. U ostatak mlijeka izradite puding ,ulijte u vrelo mlijeko i kuhajte dok se ne zgusne.
Maslo izmiksajte i dodajte u ohlađen puding.
Na kraju dodajte sir.Po želji dodajte rum.Ja sam izgratala malo korice od limuna.
Premažite kolač.
4. Čokoladu otopite na pari i umiješajte vrhnje.Premažite preko sirnog nadjeva.
Ostavite bar 2 sata da se ohladi i nakon toga uživajte :)
izvor: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar