loading...

Čupava pita od jabuka

Sastojci:

Prhko tijesto:
  
-2 jaja 
-15 dkg biljne masti ili maslaca  
-prstohvat soli  
-1 vrečica vanil šećera  
-15 dkg šećera  
-1 vrečica pecilnog praška  
-30 dkg brašna
 
Nadjev od jabuke:   

-1 kg jabuka  
-2 dcl šećera  
-3 vrečice vanil šećera  
-2 velike žlice ruma  
-1/2 male vrečice cimeta  
-prstohvat limunove korice(ribane)

Priprema:

Umutiti jaja sa vanil šećerom i šećerom

Zatim u smjesu dodati prstohvat soli i naribanu biljnu mast (može i maslac)

Sve dobro sjedinimo i na kraju dodamo brašno sa pecilnim praškom..

Dobro sjediniti sastojke i umijesiti srednj tvrdo tijesto(ako je tijesto mekše dodati još brašna a ako je pretvrdo dodati žlicu mlijeka)

Tijesto formirati u kuglu ,zamotati alu folijom i staviti u frižider da se kasnije može lakše razvaljati

Izvaditi tijesto iz frižidera, podijeliti ga na jedan veći dio i jedan manji

Veći komad tijesta tanje razvaljati

Tepsiju obložiti razvaljanim tijestom

Na tijesto staviti prethodno pripremljenu filu od jabuke

Na kraju manji komad tijesta naribati po jabukama

Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 35 minuta ili dok nije pečeno

FILA OD JABUKE:

Naribati jabuke

Dodati im šećer, vanil šećer.cimet, koricu limuna i rum

Sve dobro sjediniti i ravnomjerno rasporediti po tijestu

Dobar tek!!!!!!
  
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
 
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar