Atraktivan izgled roladu čini osobito zanimljivom najmlađima.
Sastojci:
Za tijesto:
-7 jaja
-150 g šećera
-30 g Pšeničnog oštrog brašna
-150 g cijelih oraha
Za kremu:
-500 ml mlijeka
-200 g šećera u prahu
-75 g Pšeničnog oštrog brašna
-250 g maslaca
Za nadjev:
-3 banane
-250 g žele bombona
-100 ml ruma
Za posipavanje:
-100 g čokoladnih mrvica
Priprema:
Šećer zagrijavajte do zlatnožute boje i umiješajte cijele orahe.
Vruću smjesu istresite na pek-papir, ohladite, a zatim maknite s papira i sameljite.
Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg, umiješajte žumance po žumance, pa lagano dodavajte smjesu mljevenih oraha s karamelom i brašno.
Smjesu izlijte na pleh (vel. 40×33 cm) obložen pek-papirom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 15-20 minuta.
Pečeni biskvit izvadite na vlažnu kuhinjsku krpu i zarolajte u roladu.
Šećer i brašno razmutite u 100 ml hladnog mlijeka, umiješajte u ostatak mlijeka koje ste zakipili i kuhajte nekoliko minuta.
Kremu ohladite i umiješajte u izrađeni maslac.
Biskvit premažite s pola kreme, pa pospite narezanim žele bombonima namočenima u rum.
Cijele banane rasporedite uz rub biskvita s one strane s koje ćete početi savijati roladu. Savijenu roladu izvana premažite preostalom kremom.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar