
Sastojci
1 l mlijeka
10 žlica šećera
3 vrećice pudinga od vanilije
30 dkg mliječne milka čokolade
10 dkg bijele milka čokolade
500 ml slatkog vrhnja za šlag
petit keks
Priprema
U
200 ml mlijeka razmutiti 3 vrećice pudinga od vanilije te šećer.
Preostalih 800 ml mlijeka zagrijati na pećnici te dodati smjesu pudinga i
šećera, kuhati koju minutu, a nakon što je gotovo podijeliti na dva
jednaka dijela. U jedan dio staviti mliječnu čokoladu,
a u drugi bijelu čokoladu. Ostaviti da se ohladi. Umutiti slatko vrhnje
za šlag pa 1/4 dodati u prvi dio kreme, a isto toliko i u drugi dio
kreme.
Slaganje
U
odabranu posudu na dno poslagati petit keks namočen u mješavinu mlijeka
i ruma, na njega rasporediti kremu s bijelom čokoladom, na nju istresti
i ravnomjerno rasporediti pola preostalog slatkog vrhnja za šlag. Na
šlag slagati petit keks namočen u mlijeko i rum te na njega istresti i
rasporediti prvo kremu od mliječne čokolade, a zatim preostalo slatko
vrhnje za šlag s kojim ujedno treba i ukrasiti tortu. Dodatno ju možete
ukrasiti po želji.
izvor : www.cafe.hr
Nema komentara:
Objavi komentar