POTREBNO:
Za biskvit:
- 5 jaja
- 5 žliča šećera
- 5 žlica mljevenih oraha
- 4 žlice brašna
- 2 žlice kakaa
- 1 dl ulja
- 1/2 praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
Za kremu:
- 500 g kesten pirea
- 20 dag maslaca ili margarina
- Za čokoladni preljev: 20 dag čokolade za kuhanje, 5 žlica ulja, 5 dag margarina
- I još: 7 banana, 200 ml vrhnja za šlag
PRIPREMA:
- Za biskvit odvojiti žumanjca od bjelanjaka, pa miksati žumanjce sa šećerom, vanilijom, brašnom, orasima, kakaom i praškom za pecivo te uljem. Na kraju umiješati čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka. Peći u pećnici na 175ºC 30 min.
- Za kremu pomiješati kesten pire sa maslacom. Pripremiti i preljev od čokolade: u manjoj zdjelici na tihoj vatri miješati natrganu čokoladu, ulje i margarin dok se ne dobije lijepa, sjajna tekuća masa.
- Na ohlađeni biskvit koji ste prethodno zalili sa 1,5 dl mlijeka s rumom, premazati polovicu kreme, složiti po njoj banane prerezane po dužini, pa zatim prostor između banana popuniti otopljenom čokoladom. Staviti kolač na 20 min u hladnjak kako bi se čokolada stvrdnula. Tada premazati ostatkom kreme od kestena i na kraju sve premazati tučenim vrhnjem za šlag. Po želji ukrasiti čokoladnim strugotinama.
Kolač prije rezanja treba odstajati u hladnjaku bar 4-5 sati a najbolje preko noći.
Dobar tek!
izvor : www.recipeci.com
Nema komentara:
Objavi komentar