loading...

Jako jednostavan kolac sa osvezavajucim sosom od visanja. Recept je inace moja varijacija na temu vec postojecih recepata za medeno srce. Kolač je možda najbolji dan posle kada odstoji u frižideru. Tada čokolada dobije čvrstinu i zaista se ima osećaj kao da jedete ono pravo medeno srce.

Sastojci  8 osoba
1 šolja Šećera ( kristal)
10 kašika istopljenog putera/maslaca
3 kašike meda
2 šolje brašna
1 kesica Prašak za pecivo Docela
1 kašičica cimeta
pola kašičice mlevenog karanfilića
pola kašičice rendanog muskatnog oraščića
1 jaje
300g Otkošćenih višanja
2 kašike Šećera ( kristal)
4 kašike Šećera ( kristal)
1 kašika kukuruznog škroba (gustina)
150g čokolade crne za kuhanje
1 kašika suncokretova ulja




Priprema
1.
Pomešati prvo brašno sa praškom za pecivo i začinima. Zatim tu smešu mikserom pomešati sa šečerom, topljenim margarinom i medom. Dodati jaje na kraju i umutiti u homogenu masu.
2.
U šerpi ( oko 1,2L) pomešati višnje sa dve kašike šećera i prokuvati. Kada provre i puste sok prvo ih izmiksirati štapnim mikserom pa ih procediti. Sok se kasnije koristi za sos.
3.
U okruglu formu za kolače isipati prvo pola mase, pa prekriti višnjama, i na kraju preko višanja staviti ostatak mase. Ja sam na dnu stavila papir za pecenje, mada se može i samo podmazati. Peći na 200 stepeni oko pola sata i na kraju na 150 nekih 15-ak minuta, zavisno od debljine kolača. Čačkalicom proverite da li je gotovo.
4.
U čokoladu za kuvanje dodati kašiku ulja i otopiti na umerenoj temperaturi. Time preliti kolač.
5.
Dok se kolač hladi napraviti sos od preostalog soka od višanja. Dodati preostali sećer i gustin i ukuvati. Sos servirati uz kolač.





Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar