loading...

Nježna pita s okusom bagremovog meda i kremom od vanilije uljepšat će vaš stol i upotpunit dane .


Sastojci

    Za prhko tijesto:
    450 g Glatkog brašna Podravka
    1 Prašak za pecivo Dolcela
    ½ žličice Vegeta Maestro cimeta mljevenog
    1 Vanilin šećer Dolcela
    1 jaje
    100 g šećera
    5 žlica mlijeka
    80 g maslaca
    2 žlice Meda bagrem Podravka

    Za biskvitno tijesto:
    5 jaja
    100 g šećera
    2 žlice mlake vode
    1 Limun šećer Dolcela
    100 g Oštrog brašna Podravka
    1 žličica Praška za pecivo Dolcela
    Za kremu:
    2 Kreme za kolače okus Vanilija Dolcela
    1 l mlijeka
    150 g maslaca



Priprema

    1.
    Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, cimetom i vanilin šećerom. Jaje i šećer izmiješajte, dodajte mlijeko, rastopljeni maslac i med te umiješajte smjesu s brašnom prvo električnom miješalicom, a zatim rukama da dobijete tijesto pogodno za valjanje. Po potrebi dodajte kiselog vrhnja.
    2.
    Tijesto podijelite na 2 dijela (da dobijete dvije kore) i razvaljajte na veličinu kalupa (40×30 cm). Pecite na okrenutom limu obloženom papirom za pečenje u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta.
    3.
    Za biskvitno tijesto žumanjke, šećer i limun šećer miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete pjenastu smjesu.
    4.
    Dodajte vodu pa naizmjence snijeg od bjelanjaka i brašno pomiješano s praškom za pecivo.
    5.
    Pecite u istom kalupu kao i prhke kore, obloženom papirom za pečenje u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 20 minuta.
    6.
    U posudu ulijte hladno mlijeko i dodajte sadržaj vrećice kreme. Miješajte električnom miješalicom srednjom brzinom (2-3 minute) da dobijete kremu. Na kraju umiješajte razrađeni maslac.
    7.
    Odmah pola kreme nanesite na prvu koru, prekrijte biskvitom, premažite ostatkom kreme i završite drugom korom.
    8.
    Kolač ostavite preko noći u hladnjaku da kore omekšaju.

Posluživanje

Ohlađeni kolač pospite šećerom u prahu, narežite te poslužite.
Savjet

Kolač kad se hladi prekrijte i stavite "teret", na taj način će prije omekšati.






preuzeto sa : https://www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar