Sastojci
Za prhko tijesto:
450 g Glatkog brašna Podravka
1 Prašak za pecivo Dolcela
½ žličice Vegeta Maestro cimeta mljevenog
1 Vanilin šećer Dolcela
1 jaje
100 g šećera
5 žlica mlijeka
80 g maslaca
2 žlice Meda bagrem Podravka
Za biskvitno tijesto:
5 jaja
100 g šećera
2 žlice mlake vode
1 Limun šećer Dolcela
100 g Oštrog brašna Podravka
1 žličica Praška za pecivo Dolcela
Za kremu:
2 Kreme za kolače okus Vanilija Dolcela
1 l mlijeka
150 g maslaca
Priprema
1.
Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, cimetom i vanilin šećerom. Jaje i šećer izmiješajte, dodajte mlijeko, rastopljeni maslac i med te umiješajte smjesu s brašnom prvo električnom miješalicom, a zatim rukama da dobijete tijesto pogodno za valjanje. Po potrebi dodajte kiselog vrhnja.
2.
Tijesto podijelite na 2 dijela (da dobijete dvije kore) i razvaljajte na veličinu kalupa (40×30 cm). Pecite na okrenutom limu obloženom papirom za pečenje u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta.
3.
Za biskvitno tijesto žumanjke, šećer i limun šećer miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete pjenastu smjesu.
4.
Dodajte vodu pa naizmjence snijeg od bjelanjaka i brašno pomiješano s praškom za pecivo.
5.
Pecite u istom kalupu kao i prhke kore, obloženom papirom za pečenje u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 20 minuta.
6.
U posudu ulijte hladno mlijeko i dodajte sadržaj vrećice kreme. Miješajte električnom miješalicom srednjom brzinom (2-3 minute) da dobijete kremu. Na kraju umiješajte razrađeni maslac.
7.
Odmah pola kreme nanesite na prvu koru, prekrijte biskvitom, premažite ostatkom kreme i završite drugom korom.
8.
Kolač ostavite preko noći u hladnjaku da kore omekšaju.
Posluživanje
Ohlađeni kolač pospite šećerom u prahu, narežite te poslužite.
Savjet
Kolač kad se hladi prekrijte i stavite "teret", na taj način će prije omekšati.
preuzeto sa : https://www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar