loading...

Nježna čokoladna rolada


Sastojci 4 osobe

    Biskvit
    6 jaja
    6 žlica šećera
    6 žlica glatkog brašna
    3 žlice kakaa
    5 gr praška za pecivo
    100 ml mlijeka
    100 ml ulja

    Krema
    1 puding od čokolade
    šećera po želji
    300 ml mlijeka
    50 gr čokolade za kuhanje
    125 gr margarina za kreme

    Glazura
    100 gr čokolade za kuhanje
    ulje





Priprema

    Biskvit
    1.
    Bjelanjke istući u čvrsti snijeg.
    2.
    Žutanjke i šećer pjenasto izmutiti.
    3.
    U žutanjke dodati ulje, mlijeko, brašno, prašak za pecivo i kakao pa sve dobro promiješati pazeći da ne ostanu grudice.
    4.
    Na kraju pažljivo umiješati tučene bjelanjke.
    5.
    Pećnicu zagrijati na 180*C.
    6.
    Lim za pečenje promjera 40×35cm (od pećnice) obložiti papirom za pečenje.
    7.
    Izliti smjesu u lim za pečenje i peći oko 10 minuta na 180*C.
    8.
    Pečeni biskvit dobro ohladiti. Ne rolati ga prije premazivanja kremom.
    Krema
    1.
    U zdjelicu odvojiti malo mlijeka, dodati puding i šećer pa dobro promiješati da ne ostanu grudice.
    2.
    U posudu uliti ostatak mlijeka i zakuhati.
    3.
    U vruće mlijeko dodati puding i skuhati ga.
    4.
    U još vrući puding dodati čokoladu i dobro promiješati da se čokolada skroz otopi.
    5.
    Puding dobro ohladiti.
    6.
    U ohlađeni puding umiješati margarin i kremu dobro izraditi.
    Ohlađeni biskvit premazati kremom i zarolati.
    Za glazuru otopiti čokoladu i ulje pa preliti preko rolade.
    Prije konzumacije roladu dobro ohladiti.

Posluživanje

Roladu čuvati na hladnom, ako ju uspijete čuvati! :))))
Poigrajte se s biskvitom pa umjesto jedne rolade izrežite biskvit i napravite male roladice koje ćete svaku posebno preliti čokoladom. Klinci će uživati.



preuzeto sa : coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar