loading...

Ljubav jabuke i cimeta odavno je svima poznata, a aroma ove kombinacije je očaravajuća


Sastojci

    Za biskvit:
    3 jaja
    100 g šećera
    1 Vanilin šećer Dolcela
    90 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
    1 žličica Praška za pecivo Dolcela
    125 g maslaca
    80 g Kokosovog brašna Dolcela

    Za nadjev:
    600 g oguljenih i narezanih jabuka
    150 ml vode
    1 Limun šećer Dolcela

    Za kremu:
    200 ml slatkog vrhnja
    ½ žličice Vegeta Maestro cimeta mljevenog
    200 ml mlijeka
    1 Šlag krema vanilija Dolcela




Priprema

    1.
    Jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, a zatim otopljeni maslac i kokosovo brašno.
    2.
    Smjesu izlijte u namašćenu i pobrašnjenu tepsiju (30x18 cm). Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 15 minuta.
    3.
    Za to vrijeme jabuke prelijte vodom, dodajte limun šećer, zagrijte te kuhajte 5 minuta. Ohladite i ocijedite.
    4.
    Biskvit kratko ohladite i po njemu rasporedite ocijeđene jabuke.
    5.
    Slatko vrhnje istucite u mekani šlag i nanesite na jabuke te pospite cimetom. Kolač pecite još 10 minuta.
    6.
    U hladno mlijeko dodajte šlag kremu i miješajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Nanesite je preko ohlađenog kolača.

Posluživanje

Kolač narežite na kocke i poslužite.
Savjet

Kolač možete ispeći i u obliku torte.





preuzeto sa : www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar