Fine jednostavne tortice nadjevene narančom.Uživajte uz ovaj osvježavajući kolačić.


Sastojci 4 osobe

    Biskvit:
    220g Glatkog brašna Podravka
    30g žlice Kakao u prahu Dolcela
    1dcl ulja
    1žličica Prašak za pecivo Docela
    malo soli
    3 jaja
    žličica ruma/opcionalno
    1,5dcl mlijeka

    Krema:
    3-4 lijepe naranče
    400ml vrhnje za šlag mliječno
    1-2žlice šećera u prahu ili po ukusu






Priprema

    1.

   
    Jaja izradite dobro sa šećerom.Dodate mlijeko, ruma/ako koristite /ulje miješate dalje da se sve poveže.Brašno, pecivni prašak i kakao pomiješate zajedno.Postepeno miješajući dodate brašno, sve izmiješate da se fino poveže. Zagrijete pećnicu na 180C.Na veliki lim iz pećnice stavite papir za pečenje.Prelijete smjesu, lagano je zagladite.Pecite 25 min/ali već nakon 20min isprobate čačkalicom.Izvadite gotovi biskvit i ohladite.
    2.

   
    Za to vrijeme izfiletirate naranču,očistite je od bijele pokožice i narežite na malo deblje fete ,ako vidite kakvu špicu izvadite je obavezno.   Istučete vrhnje za šlag uz dodatak šećera u prahu po želji.
    3.

   
    Iz ohlađeno biskvita vadite krugove kalupom veličine naranče.Na svaki krug stavite fetu naranče i šlag .Ostatak biskvita namrvite pa kupolu kolača sa šlagom obucite u biskvitne mrvice. Pustite da sve stoji na hladnom mjestu nekih sat vremena, da naranča  fino navlaži biskvit.
    4.

    Servirate fino posložena uz kavicu.





preuzeto sa : coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:  

0 komentari:

Objavi komentar