loading...

BANANA DESERT U ČAŠI ZA 10 MINUTA....

Potrebni sastojci:
Krema od vanile
750 ml mleka
200 g šećera (može i manje)
6 kašika gustina
3 žumanca
2 kašike putera
1 vanilin šećer
Mrvice od graham krekera
1 ½ šolja izmrvljenih graham krekera
1/3 šolje otopljenog putera
1 kašika šećera
Ostali sastojci





Banane
Šlag umućen od slatke pavlake
Karamel krema ili dulce de leche
Za početak napravite kremu od vanile. U posudi izmešajte malo mleka, žumanca i gustin. Mutite žicom za mućenje da ne bude grudvica. Ostatak mleka zajedno sa šećerom sipajte u posudu i stavite na šporet da zakuva. Kad je mleko prokuvalo, malu količinu uspite u jaja, stalno mešajući da ih zagrejete, pa sve sipajte u vrelo mleko, vratite na šporet i ostavite da prokuva nekoliko minuta da se zgusne. Ne zaboravite da morate mešati bez prestanka, energično.
Sklonite kremu sa šporeta, umešajte puter i ostavite da se hladi na sobnu temperaturu. Kad se krema prohladila, pokrijte je plastičnom folijom pa stavite u frižider da se ohladi u potpunosti.
Za hrskave krekere, izmrvite kekse, prelijte ih puterom, dodajte šećer, sve izmešajte, utisnite u dno kalupa za torte i pecite na 170C, 10-12 minuta. Ostavite da se ohladi pa krenite na slaganje deserta.
U staklene posudice, na dno sipajte mrvice od graham krekera, preko sipajte nekoliko kašika kreme od vanile, preko kreme ređajte kolutove banana, a preko banana ide šlag. Na šlag stavite još mrvica od krekera, zatim preko sipajte karamel kremu ili dulce de leche pa ponovo premažite sa kremom od vanile, poređajte banane i na kraju ukrasite sa šlagom, bananama i mrvicama od krekera







izvor : coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar