Odlican kolac za sezonu voca, mozete ga praviti sa jagodama, visnjama, tresnjama…

Sastojci:

3 jajeta
1 vanil secer
150 g secera
250 ml jogurta
3 kasike ulja
300 g brasna
1 prasak za pecivo
300 g ociscenih tresanja
secer u prahu za posipanje




Priprema

1.

Izmutiti jaja zicom, dodati secer, vanil secer, mutiti, zatim dodati jogurt i ulje i jos malo promesati. Postepeno dodavati brasno izmesano sa praskom za pecivo i sve dobro sjediniti, da nema grudvica. Izliti u pleh 28*18cm, koji ste prethodno podmazali ili stavili pek papir pa lagano odozgo stavljati tresnje. Ne gurajte ih u testo jer ce same pasti prilikom pecenja. Peci 20-30min. na 200C.

Posluživanje

Sacekati da se prohladi, posuti prah secerom pa seci i sluziti.





Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:  

0 komentari:

Objavi komentar