Jogurt kolac s jagodama

Sastojci

Biskvit
6 jaja
6 zlica secera
6 zlica ostrog brasna
1 prasak za pecivo Dolcela
3 zlice ulja

Krema

500 ml Slatkog vrhnja Dukat (šećer po ukusu)
200g jogurt
1 zelatin
500g jagoda

Posip
150g cajnih kolutica
50 g ljesnjaka






Priprema

1.

Za biskvit odvojiti bjelanjke od zumanjaka.

Bjelanjke istući u čvrsti snjeg.

Žumanjke istući sa šećerom da budu pjenasti, zatim dodati brašno sa praškom za pecivo, ulje i na kraju sa kuhačom umješati snjeg od bjelanjaka.

ispeći u pravokutnoj tepsiji ili kalupu za torte promjera 26 cm.
2.

Za kremu pripremiti želatinu po uputama sa vrećice. Vrhnje za šlag istući u čvrst šlag, dodati šećera po ukusu, i onda lagano pjenjačom umješati jogurt i rastopljenu želatinu.

U to dodati pripremeljene nasjeckane jagode.
3.

Kremu istresti na pečeni biskvit.

4.

Za posip samljeti čajne kolutiće i lješnjake u multipraktiku i posuti po kremi.
5.

Dobro ohladiti i jesti.






Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:  

0 komentari:

Objavi komentar