loading...

Pivo od đumbira: Sprečava rak, liječi artritis, želudac

Donosimo vam recept za pravljenje piva, koje je veoma zdravo i preporučljivo povremeno

konzumirati, radi poboljšanja našega zdravlja.

Može liječiti artritis, bolesti želuca, smanjuje razinu lošeg holesterola, kao i visoke razine šećera u krvi…

Holistička medicina tradicionalno koristi đumbir za liječenje mnogih zdravstvenih problema kao što su bolesti želuca i artritisa. Pivo od đumbira možete pripremiti kod kuće od svježeg ili sušenog đumbira, malo šećera i limunovog soka.

Može li đumbir smanjiti bolove i upalu?

Đumbir ima mnoge zdravstvene prednosti, a dokazano je da ima umirujuće djelovanje kada je riječ o rješavanju bolova u leđima i bolovima u mišićima. Mnoge kliničke studije i istraživanja su pokazala da đumbir može pomoći ljudima koji pate od degenerativnog ili reumatoidnog artritisa i kronične boli.




Potrebni sastojci:

– 200 grama oguljenog i sitno isjeckanog đumbira
– 450 ml. filtrirane vode
– 200 g. šećera
– 120 ml. mineralne vode
– Nekoliko kapi soka od limete
– Kriška limuna
– Malo prirodnog meda

Postupak pripreme:

Nalijte filtriranu vodu u lonac i stavite lonac na vatru kako bi proključala. Nakon što voda počne ključati dodajte đumbir. Smanjite vatru i kuhajte još 5 minuta. Zatim ostavite smjesu da stoji 20-tak minuta. Procijedite tekućinu đumbira. Pripremite sirup u zasebnu zdjelu: otopite šećer sa jednom šoljicom filtrirane vode i prokuhajte vodu. Pomiješajte pola šoljice soka đumbira s 1/3 šoljice sirupa i pola šoljice mineralne vode. Dodajte malo organskog meda i sok od limete. Možete ga Ukrasiti s kriškama limuna.

Zdravstvene prednosti piva od đumbira:

Đumbir je vrlo koristan za smirenje želučanih tegoba. On također može poboljšati proces probave. Pomaže kod smanjivanja lošeg holesterola i visokog šećera u krvi. Pivo od đumbira može smanjiti simptome prehlade i gripe, te je koristan za poboljšanje cirkulacije krvi i sprečavanje raka.




Izvor: narodnilijek.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar