NAJBOLJA RUSKA SALATA


Ona je obično dio svake svečane večere...čak i kod onih koji je baš i ne vole,kao recimo ja :)))

Sastojci:
    3 kom krompira
    3 kom mrkve
    3 kom kuvana jaja
    300 gr graška
    6-7 kom krastavčića    300 gr šunke ili
    1 kom pileći file
    so
    I još
    300 gr majoneza
    200 gr pavalake

Priprema
    1.
    Povrće skuhati posebno u slanoj vodi.
    Ja nekad stavim šunku a nekad skuvam pileći file,može i oboje ali bi bilo prejako pošto se svakako ova salata uglavnom priprema i služi u svečanim prilikama,znači uz još dosta kalorične hrane.Ovaj put ja sam radila sa šunkom.
    2.

    Povrće ohladiti i sitno isjeckati.Ja sjeckam ,ali ne pretjerano sitno.Neko voli i rendano povrće,vidjela sam to kod LokoMoko, Nisam probala pa mislim da samo ovako volim:))Ma ja i ne volim rusku salatu,iskrena da budem:)) ali je pravim.,eto..ponekad treba jer je drugi vole.....
    Kod Snece, u receptu za rusku salatu sam vidjela nekoliko dobrih uputstava.Naprimjer jedan je  kuhanje mrkve u vodi u kojem se kuhao pileći file i način da istu iskoristite,zatimi upute kako da lijepo skuhate krompir a da se ne raspadne.
    Istina, savjeti dobri,ali ja ipak krompir kuham oguljen:)))
    3.
    U majonez  dodati pavlake po svom ukusu,lagano umutiti.
    Povrće dobro obogatite majonezom,e,tu nemojte štedjeti.Kad je kupujete uvijek je to pozamašna investicija i onda vam ruska salata dodje nevjerovatno skupa.
    Zato ja kad radim rusku salatu, radim i majonez,i ne štedim na njemu.Posluživanje
Rusku salatu služite kao predjelo u posudicama aranžiranim povrćem koje je sastavni dio salate ili punite prhke mignonnine korpice,ili pak punite peciva od princes krofni...a možete i labudove da pravite kao Brankal ili mignonne ukoliko ste jako "dobri" s vremenom i živcima:))
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar