loading...

Limun i beli luk za snižavanje masnoće u krvi


S povišenom masnoćom u krvi ili holesterolom mnogo ljudi se bori u savremenom svetu zbog brzog načina života, ali i zbog genetske predispozicije.

Visok nivo holesterola u krvi ključni je faktor za razvoj srčanih oboljenja, koja uzimaju tri puta više života nego tumor dojke i dva puta više od raka pluća.



Dobra vest je da je smanjenje holesterola najvažnija stvar koju možete da uradite kako biste smanjili rizik po zdravlje.

Da li je dovoljno samo promeniti ishranu ili je to moguće jedino uz upotrebu statina? Odgovor stručnjaka glasi da je moguće znatno smanjiti nivo holesterola izmenama u ishrani.

Normalan nivo holesterola je između 4,60 i 6,20 mmol/L.

Nivo masnoće u krvi uspešno možemo smanjiti pomoću napitka od limuna i belog luka.

Za pripremu napitka potrebno vam je 1kg limuna , 30 kriški domaćeg belog luka i 1l vode .
Priprema napitaka:

1. Limun isecite na tanje kriške , beli luk zgnječite ili jednostavno sameljite u mlinu ili iseckajet na vrlo tanke komadiće .
2. U posudu stavite 1 litar vode da proključa . Tek kada voda proključa u nju ubacite zajedno limun i beli luk , koje ste već pripremili , i pustite 2-3 minuta da se sve to da kuva .

3. Pustite sve da se ohladi , i tada kroz sterilnu gazu procedite tečnost u čistu flašu .



4. Nakon toga , po želji , stavite komadiće limuna u jednu gazu i dobro ih umotajte , te procedite u malopre dobijenu tečnost. Kroz gazu bi se trebala procediti preostala tečnost iz limuna.

Upotreba: Lek se pije svakodnevno u dozama 0,03-0,05 l, (čašica od rakije) i to tri puta na dan.

Dobijena količina bi trebala trajati oko 10 dana , a napitak je potrebno čuvati u frižideru.
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar