loading...

VANIL KREM ŠTRUDLA MENI BOLJA I OD KREMPITE


SASTOJCI
500 gr kora
za prvi fil
3 veca jaja



3 kasike secera
1 solja (2 dl) ulja
pola solje psenicnog griza
1 solja jogurta
1 kesica praska za pecivo
za drugi fil
1 l mleka
9 kasika secera
3 pudinga od vanile

PRIPREMA
Najpre skuvati puding u mleku i ostaviti da se malo prohladi (ne sasvim) uz povremeno mesanje kako se ne bi stvorila korica.
Umutiti belanca sa secerom, dodati zumanca, ulje, griz, prasak za pecivo i jogurt.

Prebrojati koliko imate kora i podeliti ih na cetiri dela, tako da dobijemo cetiri strudle. Ja sam slagala po cetiri kore (u pakovanju ih je bilo 16)
Slagati kore – na prve tri staviti po tri, cetiri kasike prvog fila a na cetvrtu koru staviti topao puding i urolati. Tako uraditi i sa preostalim korama.
Strudle premazati ostatkom fila ili sa malo ulja i staviti u rernu da se ispeku, ja sam ih ispekla za manje od 15 minuta na 180 stepeni.
Sacekati da se prohladi, pa iseci i posuti secerom u prahu.



POSLUZIVANJE
Strudla je prelepa kad je topla, a meni je jos lepsa kada se dobro ohladi jer me ukus podseca na krempitu. Brzo se priprema i moze doci u obzir i puding od cokolade ili nekog drugog ukusa, na primer karamel ili ko sta voli.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar