loading...

MRAK BAKLAVA…Najbolja baklava ,od sada samo pravim po ovom receptu.


Sastojci
12-14 listova kora za baklavu
200 g mljevenih oraha
100 g mljevene plazme (ili drugog
keksa)
100 g rendane čokolade
3 kašike šećera
4 kašike griza
100 ml ulja
malo vode



i još:
100 ml ulja
50 g putera
sirup:
600 g šećera
1 vanilin šećer
700 ml vode
Priprema
1. Prvo pripremiti sirup: sve sastojke kuhati oko 20 minuta, pa ostaviti da se sirup ohladi!
Sjediniti mljevene orahe, mljevenu plazmu, rendanu čokoladu, griz, šećer,100 ml ulja i
malo vode ili soka od limuna.Sve dobro sjediniti. Otopiti ulje i puter. Pleh premazati
puterom.Na radnu plohu staviti koru, posuti sa par kašika otopljenog putera i
ulja,preklopiti drugom korom, pa na jedan kraj staviti fil.
2. Zarolati, pa redati u pleh. Na isti način pripremiti i ostale “rolate”. Izrezati na parčad,
pa peći na 200 C, oko 40 minuta.



3. Pečenu baklavu preliti hladnim sirupom.
4. Kada se baklava ohladi, poslužiti!
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar