loading...

ODMAH ZAPIŠITE RECEPT ZA NAJBOLJE LEDENE KOCKE SAMO OVAKO I DRUGAČIJE NIKAKO




Sastojci:
Biskvit:

    7 bjelanjaka
    7 žlica šećera u prahu
    7 žlica brašna
    prstohvat soli
    120 ml mlakog mlijeka

Krema prva:

    7 žutanjaka
    7 žlica šećera
    5 žlica škrobnog brašna
    750 ml mlijeka
    250 gr margarina za kreme


Krema druga:

    2 vrećice šlag pjene
    250 ml mlijeka




Priprema:

    Bjelanjak i sol umutiti tako da se dobije čvrsti snijeg.
    U snijeg postepeno dodavati šećer i brašno i sve lagano umiješati.
    Smjesu za biskvit izliti u kalup promjera približno 24×24cm.
    Pećnicu zagrijati na 175*C i peći biskvit 10 minuta.
    Pečeni, još topli biskvit preliti s toplim mlijekom i ostaviti da biskvit skroz upije mlijeko.
    Biskvit ohladiti.
    Od žutanjaka, šećera, gustina i mlijeka skuhati kremu.
    Nakon što se krema skroz ohladila u nju dodati margarin izrezan na listiće pa kremu dobro promiješati (izmiksati) da bude skroz glatka.
    Kremu premazati preko ohlađenog biskvita.
    Na kraju umutiti šlag i premazati kolač.
    Prije posluživanja kolač dobro ohladiti (najbolje je ostaviti ga u hladnjaku preko noći).


Izvor: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar