loading...

LILI-VANILI

Neodoljiva kombinacija jagoda i vanili kreme..




Sastojci:
Biskvit:

    3 bjelanjka
    3 jušne žlice šećera
    3 jušne žlice brašna

Nadjev od jagoda:

    1/2 kg očišćenih i izgnječenih jagoda
    3-4 žlice šećera (ovisi koliko slatko volite i koliko su jagode slatke)
    2 dcl vode ili soka od jagode
    2 vrećice preljeva za torte crvenog (ako nemate može i običan)

Krema

    1/2 litre mlijeka
    3 žumanjka
    2 cijela jaja
    1 vrećica vanilin šećera
    2 vrhom pune jušne žlice brašna
    3 jušne žlice šećera
    2 ml arome vanilije
    1/2 (125 gr) margarina ili maslaca


Za ukrašavanje

    po potrebislatko vrhnje za šlag
    jagode za ukras





Priprema

    Bjelanjke mikserom istucite u čvrsti snijeg, dodajte postupno šećer i dobro izradite, a na kraju kuhačom umiješajte brašno.
    U namašćen i pobrašnjen pleh veličine 20×30 cm rasporedite smjesu od bjelanjaka i pecite 10-tak minuta u zagrijanoj pećnici na 180 C.
    Izvadite iz pećnnice i ohladite.Biskvit ne vadite iz pleha!
    Jagode izgnječite (ne mora biti jako sitno), pomiješajte sa šećerom i zatim im dodajte preljev za torte koji ste razmutili u 2 dcl vode.
    Stavite na vatru dok smjesa ne zakipi. Maknite s vatre, ostavite koju minutu i zatim prelijte preko ohlađenog biskvita.Ostavite da se potpuno stisne i ohladi.
    Jaja, žumanjke, šećer i vanilin šećer dobro izradite i zatim dodajte brašno.Smjesu ulijte u kipuće mlijeko i kuhajte dok se ne zgusne.
    Maknite kremu s vatre i umiješajte aromu vanilije. U vruće dodajte izrezani margarin i dobro izradite mikserom.
    Ohlađenu kremu premažite preko nadjeva od jagoda i ostavite par sati na hladnom da se dobro ohladi.
    Hladno ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i cijelim jagodama.

Preuzeto sa: coolinarika.com

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar