loading...

Schwarzwald torta

 Sastojci:

    6 jaja
    6 velikih kašika vode
    300 gr sećera
    300 gr brašna
    1 pr. za pecivo
    3 supene kašike kakao
    300 gr višanja
    1 l tečnog šlaga
    50 ml likera od višanja


Priprema:

Žumanjake odvojiti od bjelanjaka. Šećer dobro izmiksati sa žumanjcima i dodati toplu vodu i miksati jos oko 5 min.

Brašno pomješati sa praškom za pecivom i dodati kakao. Bjelanjke umutiti dobro i dodati smjesi od žumanjaka. Kad ste sastavili te dvije smjese onda dodati brašno koje ste pomjesali sa pr. za pecivom i kakao.

Biskvit ispeci i ohladiti potpuno kako bih ga prerezali da dobijete 3 kore.

Šlag umutiti tako da dobijete čvrstu masu.

Prvu koru staviti na tanjir na kojem cete sluziti tortu.. Sad prvu koru poprskati sa likerom. Premazati je kremom i poredati višnje. Isti postupak ponoviti i sa drugom korom.

Treću koru poprskati likerom i premazati svu tortu sa ostatkom šlaga.

Tortu ukrasiti po zelji. Odvoite 12 do 16 višanja da ukrasite tortu

Biskvit peci u formu od 26 cm. Ja sam pekla biskvit oko pola sata na 180°C
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar