Sastojci:
6 jaja
6 velikih kašika vode
300 gr sećera
300 gr brašna
1 pr. za pecivo
3 supene kašike kakao
300 gr višanja
1 l tečnog šlaga
50 ml likera od višanja
Priprema:
Žumanjake odvojiti od bjelanjaka. Šećer dobro izmiksati sa žumanjcima i dodati toplu vodu i miksati jos oko 5 min.
Brašno pomješati sa praškom za pecivom i dodati kakao. Bjelanjke umutiti dobro i dodati smjesi od žumanjaka. Kad ste sastavili te dvije smjese onda dodati brašno koje ste pomjesali sa pr. za pecivom i kakao.
Biskvit ispeci i ohladiti potpuno kako bih ga prerezali da dobijete 3 kore.
Šlag umutiti tako da dobijete čvrstu masu.
Prvu koru staviti na tanjir na kojem cete sluziti tortu.. Sad prvu koru poprskati sa likerom. Premazati je kremom i poredati višnje. Isti postupak ponoviti i sa drugom korom.
Treću koru poprskati likerom i premazati svu tortu sa ostatkom šlaga.
Tortu ukrasiti po zelji. Odvoite 12 do 16 višanja da ukrasite tortu
Biskvit peci u formu od 26 cm. Ja sam pekla biskvit oko pola sata na 180°C
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar