loading...

Neodoljive kocke


Sastojci:

Podloga:
28 kom (za podlogu 28x37 cm) petit keksa (ja sam koristila one iz

Plodina)
Preljev za kekse:
3 dcl čokoladnog mlijeka

Krema 1:
3 dcl vrhnja za šlag (nezaslađenog)

3 x 125 g (3 čašice) gotovog mliječnog pudinga

čokolada noir (Vindija)
6 velikih žlica šećera
1 i 1/2 vrećica instant želatine (Podravka)

200 g sjeckane mliječne čokolade


Krema 2:
500 g sira mascarponea
4 dcl vrhnja za šlag
8 velikih žlica šećera
1 i 1/2 vrećica instant želatine (Podravka)


nekoliko kapi Vanilla Butter arome

100 g krokanta od lješnjaka
Posip:
po potrebi kokosa


Priprema:


1. Tacnu na kojoj ćemo pripremati kolač obložimo najlon folijom, stavljamo okvir i u njega

još jedan komad najlon folije
2. Na foliju unutar okvira poslažemo petit kekse i namočimo ih preljevom od čokoladnog

mlijeka
Krema 1:
3. Tri gotova pudinga lagano sjedinimo sa šećerom pa ih umiješamo u čvrsti šlag u koji smo

umiješali instant želatinu
..
4. 200 g mliječne čokolade nasjeckamo na sitne kockice pa ih špatulom umiješamo u

kremu
5. Dobro sjedinjenu (ručno) kremu ravnomjerno premazujemo preko namočenih keksa

Krema 2:
6. Sir mascarpone,šećer, i aromu vanilla butter sjedinimo

7. Napraviti čvrsti šlag uz dodatak instant želatine

8. Šlag lagano umiješati u kremu od mascarponea pa dobivenoj kremi dodati i krokant od

lješnjaka
9. Dobivenu kremu staviti preko kreme 1 pritom pazeći samo da gornja krema ostane

bijela jer je krema 1 manje čvrsta pa će biti neravna što mi je i bio cilj

10.Površinu kolača dobro zagladiti pa obilno posuti kokosom


11.Ovako pripremljen kolač staviti u led na 2 h

12.Izvaditi ga iz leda pa ga narezati na kocke koje lagano odmaknemo jednu od druge i

vratiti u led
13.Izvaditi ga pola sata prije serviranja da se lagano odmrzne i nakon toga samo uživati u

ledenom desertu
14.Kolač ne mora biti u ledu ako to ne želite.Može se servirati i dobro, dobro ohlađen

Dobar tek!!! Divota od izvedbe moje drage MAGDALENE...

I opet MAGDALENINA divna verzija mojih kockica...

Prekrasna izvedba drage Tamchek...


Posluživanje:

Ako želite da kolač bude viši smanjite okvir :))


Izvor:(coolinarika.com)
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar