loading...

Najbolji kolač sa jagodama

 Lako za napraviti, nestane za tili čas. Savršenstvo bez mane! :-)
Sastojci

    Kora
     8
    belanaca
     400 grama
    šećera
     1 kašika
    sirćeta
    Fil
     8
    žumanaca
     200 grama
    šećera u prahu
     300 grama
    mlevenog petit keksa
     1
    margarin
     100 ml
    mleka
     800-1000 grama
    svežih jagoda
     2-3 kesice
    šlaga

Priprema


    Umutiti belanaca, dodati šećer pa dobro umutiti, na kraju dodati sirće. Peći koru na 150°C oko 25 minuta u plehu obloženom sa pek papirom.
    Umutiti žumanca sa šećerom u prahu i margarinom. Dodati keks i mleko.
    * Napomena: Ukoliko niste sigurni u jaja koja kupujete, žumanca i šećer obradite na pari, pa u prohlađeno dodajte margarin, keks i mleko.
    Na koru staviti pola fila, zatim isečene sveže jagode, drugu polovinu fila i odgore umućen šlag.

    Ostaviti kolač u frižider da se ohladi.
    Presek kolača.

Posluživanje
Na slici je dupla mera (2 kore, 2x količina fila i jagoda), pravljeno kao torta za svekrov rodjendan.

Izvor: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar