loading...

Mousse au Chocolat’ torta od narandže

Sastojci:

Za biskvit:
  
-3 jaja  
-2 kašike vrele vode  
-100 g šećera  
-1 bourbon vanilin šećer  
-50 g brašna  
-50 g skroba  
-1/2 kašičice praška za pecivo  
-20 g kakao praha
 
Za čokoladni mousse:
  
-250 ml slatke pavlake  
-100 g šećera  
-150 g blago-gorke čokolade (do 50 % kakaa)
   
I još:
  
-150 g marcipana
 
Za krem od narandže:
  
-4 lista belog želatina  
-150 g kisele pavlake 28% masnoće (npr. Crème fraîche)  
-50 g šećera u prahu  
-ribana korica narandže ili 1 kes. Orange-Back  
-350 ml slatke pavlake  
-4 cl likera od narandže (npr. Cointreau ili Grand Marnier)
 
Za dekoraciju:
  
-100 g ribane mlečne čokolade  
-100 ml ulupane slatke pavlake  
-2 šnite narandže



Priprema:

Mutiti jaja sa vodom dok dobro ne zapene.

Zatim muteći dodavati malo po malo šećer i vanilin šećer.

Ostale sastojke za biskvit pomešati i prosejati u masu.

Lagano izmešati.

Masu staviti da se peče u formu vel. 26 cm i peći u zagrejanoj pećnici na 175*C, oko 20-25 minuta.

Zatim izvaditi i ohladiti.

Za mousse zagrajati pavlaku sa šećerom, da ne provrije.

Skloniti sa vatre, dodati naseckanu čokoladu i mešajući je rastopiti.

Ostaviti da se dobro ohladi! Onda je ulupati u krem.

Za drugi krem, potopiti želatin. Izmešati kiselu pavlaku sa šećerom i narandžinom koricom.

Otopiti želatin i izmešati sa 2-3 kaš. ove kreme, dodati u ostatak i dobro izmešati.

Sada dodati ulupanu pavlaku i liker, pa sve zajedno dobro sjediniti.

Razvaljati marcipan u krug vel. 24 cm. Ohlađeni biskvit uokviriti obodom forme, pa ga poprskati likerom od narandže.

Odozgo staviti ploču od marcipana, pa mousse od čokolade i preko krem od narandže.

Tortu držati oko 2-3 sata u hladnjaku, zatim ukloniti obod forme i dekoristai.

Za dekoraciju površinu torte posuti čokoladnim mrvicama.

Od pavlake uz pomoć špica istiskati 16 ‘tufni’.

Svaki kolut narandže izrezati na po 8 parčića i staviti po jedan na svaku tufnu od pavlake.



Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar